مهدی قرهشیخلو:
قائل به وحدت رویه در شیوههای آموزشی قرآن نیستیم
ویرایش عکس آبان ماه 98
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور گفت: در شیوههای آموزش قرآن نمیتوانیم قائل به وحدت رویه باشیم و از همه بخواهیم که ملزم باشند با یک شیوه کار کنند.
به گزارش راسخون، مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه قم با اشاره به شیوههای نوین آموزش قرآن گفت: در شیوههای آموزش قرآن نمیتوانیم قائل به وحدت رویه باشیم و از همه بخواهیم که ملزم باشند با یک شیوه کار کنند چرا که سلایق و توانمندیها متفاوت بوده و ذائقهها تفاوت دارند لذا در امر آموزش قرآن باید روشهای گوناگون داشته باشیم.
وی تأکید کرد: روشهای گوناگون ما باید از یک سری اصول ثابت پیروی کرده و نمیتوان چیز نادرستی را به نام روش جدید به مردم ارائه داد؛ لذا باید اصول ثابتی داشته باشیم و بگوییم هر روشی با این اصول ثابت سازگار باشد، مورد تایید است.
این فعال قرآنی با بیان اینکه استفاده از روشهای متنوع خوب است به شرطی که به اصول اصلی آموزش قرآن خدشه وارد نشود، بیان کرد: پس از انقلاب در فعالیتهای قرآنی بسیار کار شده است و ثمرات خوبی در نظام آموزشی قرآنی داشتهایم ولی با نقطه مطلوب فاصله داریم، آن چه مطلوب ماست این است که در کشوری که بر اساس قرآن است، یک نفر هم نباشد که نتواند قرآن بخواند و برای این که به این بحث برسیم بسیار باید کار کنیم.
وی اظهار کرد: با وجود همه زحماتی که کشیده شده است باید تلاش و انگیزهسازی کرده و امکانات بیشتری را فراهم کنیم، همچنین باید شیوههای آموزشی را با نیازهای روز تنظیم نمائیم تا زمانی که مردم وارد حوزه آموزش قران میشوند احساس کنند که با این آموزشها نیاز زندگی آنها برطرف میشود.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم کشور اظهار کرد: اگر این اتفاقات بیفتد با سرعت میتوانیم خلأهای موجود را برطرف کنیم و بخش عمده آن بر عهده جامعه قرآنی است، در حوزه نرمافزار باید طراحی و ایدهپردازی کنیم تا نوجوان در دنیای ماهواره و اینترنت که رقیب ما هستند سراغ قرآن بیاید و ما نیز قرآن را به خوبی به او بشناسانیم و اگر این کار انجام شود موفق خواهیم بود.
وی ادامه داد: آن چه مهم است این است که قرآن برای تاثیرگذاشتن بر روی حیات انسانها نازل شده و اگر همه فعالیتهای قرآنی ما در کشور نتیجه آن تحت تاثیر قرار گرفتن افکار مردم شود و اعمال آنها رنگ و بوی قرآنی بگیرد میتوانیم بگوییم فعالیتهای ما مثمر ثمر بوده است.
این فعال قرآنی با اشاره بر لزوم ایجاد وحدت رویه بین سازمانهای متولی قرآن اظهار کرد: اگر بگوییم همه سازمانها تبدیل به یک سازمان شود امکان آن در حال حاضر وجود ندارد اما نسبت به گذشته با وجود شورای توسعه فعالیتهای قرآنی وحدت رویه بین سازمانهای متولی قرآن در کشور وضعیت بهتری پیدا کرده است.
قرهشیخلو ابراز کرد: در این بین تشکیل شورایی که بتواند بین دستگاههای ذیربط تقسیم کار انجام دهد مناسب است تا وحدت رویه ایجاد شود و به نظر میرسد بعد از حدود سه سال در این موضوع نظام و نظامبندی بیشتری داشته باشیم.
وی افزود: سمت و سوی آموزش نباید تنها برای اضافه کردن اطلاعات مردم باشد و باید مانند پیامبر(ص) باشیم که گاهی اوقات با یک آیه قرآن زندگی یک فرد را زیر و رو میکرد.
وی تاکید کرد: در مقطع حساسی زندگی میکنیم که مردم تشنه معارف قرآن هستند که بتوانند کاربرد آن معارف را در زندگی روزمره خود ببینند چرا که زندگی قرآنی است که عاقبت به خیری میآورد.
قره شیخلو یادآور شد: در کشور ما پس از انقلاب کارهای زیادی در حوزه قرآن شده است و باید قدردان این نعمت باشیم و شاید با نقطه مطلوب فاصله داریم اما به همت مردم فعالیتهای خوبی انجام شده است.
وی در مقایسه شیوههای آموزشی قرآن در حال حاضر با زمان پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) گفت: شیوههای موجود در کشور با آن شیوهها فاصله دارد، سبک آموش قرآن پیامبر(ص) این بود که ده آیه ده آیه قرآن را به مسلمانان با تمام مفاهیم و آیات آموزش میدادند و باید به این نحو عمل کنیم.
وی ادامه داد: سبک آموزش قرآن باید به نحوی باشد که مد نظر پیامبر و ائمه است و باید سبکهای آنان زودتر تحقق پیدا کند تا فاصله را کم کنیم و تلاش کنیم به نحوی قرآن را آموزش دهیم که تلاوت، تزکیه، تعلیم کتاب و حکمت همزمان صورت گیرد.
/7432/
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}